Lieknejimo akademija

"Lieknėjimo akademija" - tai dviejų savaičių apimčių mažinimo programa, čia lieknėjimas tampa malonia procedūra. Šimtai žmonių "Lieknėjimo akademijoje" natūraliais būdais sumažino kūno apimtis, numetė svorio, įgijo naudingų žinių ir pagerino sveikatą per labai trumpą laiką.

Kaip šventiniam stalui pasirinkti sveikus produktus?

Kaip šventiniam stalui pasirinkti sveikus produktus? Kiekviena šeimininkė per didžiausias metų šventes, šv.Kalėdas ir Naujuosius Metus, artimuosius stengiasi pradžiuginti kuo įvairesniais bei įdomesniais patiekalais. Tačiau norint įsigyti geros kokybės ir saugius produktus, svarbu nepamiršti kelių dalykų. Visų pirma, reikėtų atkreipti dėmesį į produktų spalvą, formą, konsistenciją, laikymo sąlygas, tinkamumo vartoti terminus, perskaityti etiketėse nurodytą informaciją – sudedamųjų dalių sąrašą, gamintojo pavadinimą ir adresą, kilmės šalį. Prieš dedant žalią mėsą, paukštieną ir žuvį į pirkinių krepšelį, šiuos produktus reikėtų supakuoti į dvigubas pakuotes, kad jie neužterštų tų maisto produktų, kurie bus vartojami be papildomo terminio apdorojimo. Nereikėtų rinktis produktų pažeistomis pakuotėmis.
 
Namuose visus greitai gendančius maisto produktus būtina laikyti šaldytuve. Sušaldytą mėsą, paukštieną ar žuvį saugiausia atšildyti šaldytuve, +1°C – + 4°C temperatūroje. Norint užšaldytus produktus atšildyti greičiau, galima pasinaudoti atšildymo funkcija orkaitėje ar mikrobangų krosnelėje, taip pat palaikyti produktą po tekančiu šaltu vandeniu, nepažeidus jo pakuotės. Termiškai apdorojant, gaminių vidaus temperatūra (gaminimo metu) turi būti ne žemesnė kaip +75°C. Tokioje temperatūroje apdorotas maistas yra saugus. Virto, kepto, troškinto maisto nerekomenduojama palikti kambario temperatūroje ilgiau kaip 2 valandoms. Jį geriau laikyti šaldytuve, kaip ir tortus su kremu, kitus greitai gendančius saldumynus.
 
Kad pakilios nuotaikos netemdytų virškinimo sutrikimai, reiktų kuo daugiau patiekalų gaminti patiems. Gaminti patiekalų reikėtų tiek, kad šeima realiai pajėgtų suvalgyti, nes vartodami tą patį maistą kelias dienas, žmonės rizikuoja savo sveikata.
 
Vienas tradicinių lietuvių šventinių patiekalų – kūčiukai parduotuvių lentynose pasirodo gerokai anksčiau. Tai nedideli, saldūs arba visai be cukraus kepti mielinės tešlos gabalėliai su aguonomis. Pasak specialistės, žmonės, kurie laikosi papročių, šv. Kūčių naktį ant stalo protėvių vėlėms gali palikti šiuos negreit gendančius produktus kartu su duona, džiovintais vaisiais ar riešutais.
 
Pasak maisto ir veterinarijos tarnybos gaminant šventinius patiekalus, reikėtų nepamiršti laikytis švaros ir asmens higienos. Įrankius, lenteles ir stalo paviršius, ant kurių buvo dorojama žalia mėsa ar paukštiena, reikėtų kruopščiai išplauti bei nusausinti, nepamiršti nusiplauti rankų.

2013-12-18

Komentarai:



« Grįžti į naujienas
nemokama lankomumo statistika